Het Groene Varen

In februari 2012 verscheen het eerste nummer van Het Groene Varen. Dit is een magazine over groen, duurzaam en maritieme technologie. Oprichter en hoofdredacteur is Rijk Ponte van PoVelty.

Het eerste nummer van Het Groene Varen werd tijdens Boot Holland 2012 in het WTC Expo Leeuwarden gepresenteerd. Het Groene Varen was mede ontstaan uit een behoefte aan meer diepgaande informatie over onderwerpen die met groene (maritieme) technologie en duurzaamheid te maken hadden. Omdat dit in de bestaande media niet werd gevonden, besloot Rijk Ponte hier zelf voor te gaan zorgen.

Het werd een magazine dat vier keer per jaar zou verschijnen met een mix van artikelen die antwoord gaven op vragen rond groen varen, duurzaamheid in het algemeen en hoe je als individu kunt bijdragen aan een meer groene en duurzame wereld. Een magazine vol inspirerende verhalen van en over mensen die zich hier graag voor wilden inzetten.

Ook was er ruimte voor pionierswerk op het gebied van groen en duurzaam varen en besteden we aandacht aan oude ambachten die met scheepvaart te maken hebben. Er kwamen lezers aan bod die in bezit waren van een electrische sloep en werd er gezocht naar antwoorden op de vraag of geschiedenis wellicht oplossingen kan brengen voor de toekomst; zoals bijvoorbeeld terug naar de zeilende handelsvaart.

Helaas was door de toenemende verslechtering in de advertentiemarkt, ofwel geen enkele adverteerder die zich wilde wagen aan weer een nieuw magazine, er de oorzaak van dat het dan ook bij 1 nummer is gebleven van Het Groene Varen.
Mocht het nog een keer lukken dan pakken we graag het magazine weer op voor een nieuwe start.

Het eerste en tevens voorlopig laatste nummer van dit magazine is terug te lezen door op het logo te klikken: