Innovatieprijs 2010

01 april 2010

PoVelty heeft het gezamelijke project EasyTalking ingestuurd als productidee voor de Innovatieprijs 2010.

Hierbij waren 140 inzendingen voor drie categorieëen, te weten, ideeënprijs, productprijs en studentenprijs.
Daarvan zijn in de eerste ronde 28 overgebleven voor de juryronde.
In deze juryronde heeft de jury de EasyTalking genomineerd voor de ideeënprijs.

Genomineerden Ideeënprijs
De genomineerden voor de Ideeënprijs zijn:

De Easy Talking integreert spraakherkenningssoftware met een apparaat met de functies van een iPod/Mp4speler. Met de Easy Talking kan iemand die slechthorend is een gesprek voeren zonder dat de ander gebarentaal hoeft te kennen. De gesprekspartner spreekt in de Easy Talking en de ander leest dit op het scherm uit.

De Easy Talking werkt met een paar eenvoudige knoppen en is duidelijk afleesbaar. Er staan in totaal drie regels in beeld, waarbij steeds één regel naar boven opschuift. De Easy Talking kan gekoppeld worden aan de mobiele telefoon, waardoor een slechthorende het gesprek kan volgen op de Easy Talking en gewoon via de mobiel aan het gesprek meedoet.

De jury over Easy Talking
"De toepassing van bestaande software aan gangbare mobiele apparatuur draagt bij aan de zelfredzaamheid en participatie van mensen met een zintuiglijke en/of communicatieve beperking. De jury ziet marktpotentie op de consumentenmarkt als ‘gewone’ vertaalapplicatie. De jury heeft nog geen concept kunnen testen maar is gecharmeerd van het idee."

Bron: www.innovatieprijs2010.nl

Reageer op dit item